esmaspäev, 5. detsember 2016

Mispo Talvemaraton


Detsembri alguses saab Vändras Mispo Talvemaratonil tegelikult joosta maratoni kolmel päeval järjest. Algselt oli see ka mul plaanis, aga vahest plaanid muutuvad ja muutunud plaanide kohaselt jooksin „ainult“ ühe. Võistlus toimub Vändra alevikus 7km ringil, mida tuleb siis 6 korda läbida.


Kuna võimalik oli osaleda ka lühematel distantsidel, siis tuli Kerstin ka kaasa ja tegi väga tubli 7km jooksu. Esimese ringi jooksingi siis temaga koos. Rada oli lumine ja libe ja seetõttu otsustasin, et ei hakka peale Kerstini lõpetamist tempot enam tõstma ja tiksun niimoodi lõpuni. Ei tahtnud ennast väga kurnata, kuna nädala pärast on plaanis pikem öine treeningjooks ja selle jaoks peaks mingi puraka ikka sisse jätma. Ja nii või teisiti ei ole hetkel mingit ambitsiooni uut Eesti maratonirekordit joosta. Isegi isiklikku mitte…

Teise ringi keskelt kuni viienda alguseni sattusin jooksma neljasesse punti, kus oli ka üks vanem Soome härrasmees, kes on kokku jooksnud elus üle kuuesaja maratoni ja see aasta juba üle saja. See on siis keskmiselt üks maraton iga kolmas päev! Tempo oli tal igatahes selle kohta väga krapsakas. Nii möödusidki ringid juttu ajades kiiresti, kuni viienda ringi alguses hakkas vaikselt raskeks minema. Kuna ei tahtnud ennast liialt kurnata, siis lasin jala sirgu ja tempo aeglasemaks, see aga ei mõjunud hästi säärelihastele, kes otsustasid tempomuutuse peale jonnima hakata ja kangeks tõmbuda. Vahest lähevad sellised asjad mõne aja pärast üle, aga seekord mitte. Seepärast oli jooks sealtmaalt kuni lõpuni keskmisest keerulisem koperdamine.

Kokkuvõttes aeg 4:28:59 ja koht 42. (68 startijat)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar