teisipäev, 5. jaanuar 2016

Detsember


Järjepidevuse huvides panen ka oma detsembri liigutamised kirja:

Kokku treeningkordasid tuli 22, sellest 12 korda ujumist, 7 korda jooksmist, 2 korda käisin maanteerattaga sõitmas, 2 korda väntasin velotrenazööril ja 1 korra viisin maastikuratta õue jalutama. Aega kulus kogu selle tegevuse jaoks 23:36.

UJUMINE oli detsembris see, millele läks mu põhitähelepanu. Ajaliselt veetsin basseinis peaaegu pool detsembri treeninguteks kulunud ajast. Kokku läbisin 20,6 km. Ujumine on endiselt asi, millega tegelemine kõige rohkem rahuldust pakub. Kuna enne oli tase null, siis on alguses areng kiire. Vähemalt endale tundub, et on areng. Hetkel veel kiirusele tähelepanu väga ei pööra, üritan rohkem mahutrenniga sarnanevat asja teha, vaikselt suurendan korraga läbitavat distantsi. Kiirusega hakkan tegelema siis, kui mingisuguse baasvastupidavuse olen suutnud endale tekitada. See ei tähenda, et ma ainult aeglaselt ja pikalt ujun, vahetevahel teen mõned maksimumkiirusel lõigud ikka kah. Kuu viimane trenn oli ka kõigi aegade pikim, ujusin 3km ajaga 1:27. Kuigi tean, et esimesel täispikal triatlonil ei tohi aja peale mõelda, siis päris ilma ikka ei saa – olen endale sihiks seadnud, et seal oleva 3,8km võiks vähemalt 1:30 läbida. Seega vaadates viimase trenni aega, siis hakkab juba looma.


RATAS jäi kahjuks detsembris mõistetavatel põhjustel vaeslapse osasse – ilmad on lihtsalt sellised, et rattaga sõitmine on teistest sportlikest tegevustest palju ebameeldivam. Kokku läbisin vändates ainult 129km, sellest 87,89km maanterattaga, 23km velotrenažööril ja 17,9km maanteerattaga. Velotrenažööril käisin 2 korda enne ujumist Keila Tervisekeskuse jõusaalis väntamas. Lihtsalt selleks, et natukenegi saaksid jalad väntamist. Ega enne kevadet igakuine rattakilometraaz vist palju ei kasva kah, aga siis kui ilmad paremaks lähevad…

JOOSTES läbisin 78 km. Nagu öeldakse, et igal trennil peab mingi mõte ja eesmärk olema, siis seda olen ka üritanud jälgida, võimalikult palju üritan teha fartlekke, lõigujookse jne. Ühe korra tegin ka üle tüki aja pikema jooksusutsaka, jooksin 20km ja aega kulus selleks 2:02.

Jaanuar jätkub hetkel ilma suurema plaanita, üritan jälgida, et kõik 3 triatloniala saaksid võrdselt tähelepanu. Võimalik, et teen kuu keskel vahelduseks ka ühe maratoni – muidu läheb pikamaajooksmine päris meelest ära. Spetsiaalselt selleks kuidagi valmistuma ei hakka.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar