teisipäev, 3. jaanuar 2017

2016 kokkuvõte


Põhimõtteliselt võib mu 2016 spordiaasta jagada kaheks: tegevused mis olid enne augustis toimunud „Triathlon Estonia“ täispikka triatlonit ja olid suures enamuses kõik sellest mõjutatud ning tegevused pärast seda, mis koosnesid suures enamuses jooksmisest.

Aga lühikokkuvõte aastast nägi välja selline: JAANUAR: Triatlonitreeningud ei ole veel täistuure sisse saanud, kuu lõpus oli ka nädalane seljavalupaus. Võistlema jõudsin ainult korra, käisin koperdasin läbi Pääsküla Rabamaratoni. Koperdamine oli see sellepärast, et tänu värskelt mahasadanud lumele ja sula/külmumise kombole oli trass muutunud külmunud kartulipõllu sarnaseks. VEEBRUAR: Täiesti võistlustevaba kuu. Ainult triatlonitrenn. MÄRTS: Treeningmahtu võrreldes eelmiste kuudega üle 8 tunni rohkem. Käisin jooksin Otepää-Tartu maratonil. Mõtlesin, et olen kõva mees ja teen uue rekordi, aga selgus, et ei olegi. APRILL: Algab treeningkava täispikaks triatloniks. Mahud kasvavad 36 tunnini kuus. Võistlema ei jõua. MAI: Treeningute hulk kasvab veelgi ja jõuab juba 41 tunnini. Võistlustest käisin jooksin sellel 23 kilomeetrisel võistlusel mida „Tartu Jooksumaratoniks“ nimetatakse. JUUNI. Algab pihta triatlonihooaeg. Osalesin Nõmme Õhtutriatlonil ja Valga-Valka Helen triatloni olümpiadistantsil. Võistlusväline aeg on sisustatud tiheda trenniga JUULI. Triatlonid jätkuvad. Tartu Mill triatloni olümpiadistants, Kõrvemaa triatlon ja Teraskolli triatlon. AUGUST. Aasta oluliseim sündmus - Triathlon Estonia täispikk triatlon. SEPTEMBER. Toimub transformatsioon tagasi jooksjaks. Jooksin SEB Tallinna Maratonil. OKTOOBER Kuu alguses Tartu Linnamaraton ja kuu lõpus Haanja Ultra100 ultramaraton. NOVEMBER: Taastumine Haanja sörgist ja kuu teisest poolest tasapisi uuesti üleskerivad mahud. DETSEMBER: Jooksin Vändras aasta viimase maratoni. Kuna veebruaris toimuv 24-tunni jooks hakkab kangesti lähemale jõudma, alustan ettevalmistumisega selleks. Osana sellest on ka kuu keskel toimunud pikem ööjooksutrenn, mis mul küll 56 kilomeetriga piirdus.

 

2016 statistika

Jooksmine: 1655 km

Ratas (mnt ja mtb kokku): 2946 km

Ujumine: 113 km

Suusatamine: 53 km

Jõusaal: 7 tundi ja 7 minutit.

 

Kokku kulutasin 2016 aastast sportimisele 355 tundi ja 46 minutit. See teeb siis rohkem kui 14 päeva J

 

Uueks aastaks on suuremad võistlused ja nende vahele jääv treeningaeg enamvähem paigas. Aasta algab jooksuajaga, mis kestab kuni suve alguseni, siis tulevad triatlonid ja sügisest muundun tagasi jooksjaks. Aga täpsemalt siis juba aasta käigus.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar